Supa crema de rosii

Supele crema sunt una din “gatelurile” pe care n-am avut niciodata ocazia sa le incerc. Nici mama nu mi-a facut in copilarie, nici eu n-am avut curiozitatea sa incerc… Poate din cauza aspectului de pasta cu care nu prea ma impac…

Pentru supa crema de rosii, am folosit:

  • 7-8 rosii potrivite
  • cateva legume (un morcov, o ceapa, un cartof, o bucatica de dovlecel)
  • o ceapa si 2-3 catei de usturoi.
  • sare, piper, ierburi aromatice
  • crutoane

Rosiile se scufunda in apa clocotita dupa care se decojesc de pielite.

Din legume se face o supa concentrata.

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc putin (cu atentie, sa nu se arda usturoiul). Se adauga apoi rosiile taiate cubulete si se mai tin cateva minute pe foc. Se paseaza apoi aceasta compozitie in blender, se adauga supa de legume si, optional, se pot adauga su legumele din supa, si ele pasate. Daca este prea groasa, supa se poate subtia cu inca putina apa, se adauga sare, piper si se mai lasa la foc moale aprox 15 minute.

Dupa ce a fost oprit focul, se pot adauga si ierburile aromatice (rozmarin, cimbru, busuioc, dupa poftele fiecaruia).

Se serveste calda, cu crutoane si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!

2 thoughts on “Supa crema de rosii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s