Tutorial: Poinsettia din panglica satinata

Azi va prezint un accesoriu simpatic pe care l-am mesterit pentru ultima mea creatie, o rochita din dantela (da, rabdare, apare si rochita…)

Deci, primul pas, taiati 6 fasii egale din banda satinata. Fiecare dintre acste benzi urmeaza sa fie cate o petala, deci numarul de fasii este numarul de petale. Puteti face o poinsettia cu 5, 6, 7, sau oricate petale, cu 2 straturi suprapuse, depinde de imaginatia fiecaruia.

Am ars marginea fiecarei fasii, pentru a ma asigura ca nu se desita in timpul lucrului.

Pasul doi, se pliaza fiecare fasie la unghi de 90 de grade. Le-am presat putin cu fierul de calcat incins, ca sa stea mai bine.

Pasul trei, se pliaza inca o data, astfel incat capetele sa se suprapuna. Ar trebui sa arate ca in imagine de jos, fata si spate.

[Imaginea lipseste.]

Pasul patru, fiecare petala se increteste la baza.

[Imaginea lipseste.]

Pasul cinci, se cos alaturi cele 6 petale, in cerc.

Deja floricica noastra a inceput sa capete o forma frumoasa, nu-i asa ? Mai trebuie sa-i acoperim cumva centrul, sa scapam de aspectul asta de lucru neterminat…

In natura, poinsettia face niste floricele mici galbene, plasate in centrul acestor petale rosii. Deci, o alegere tocmai buna ar fi niste margeluse galbene cusute in mijloc…

Sau…

Pasul sase, luam un disc de carton si il imbracam cu material.

Pasul sapte, coasem aceasta bulina peste floricica si gata poinsettia. Voila!

One thought on “Tutorial: Poinsettia din panglica satinata

Leave a comment